Scoutingvriend Pem Nijhuis overleden

Het bericht dat onze scoutingvriend

Pem Nijhuis

is overleden heeft ons diep geraakt. Wij verliezen in hem een groot inspirator en een goede vriend.

Pem was zeer betrokken bij Scouting Raalte. Zijn optimisme en vrolijkheid waren een bron van energie en kracht voor ieder die op enigerlei wijze bij onze club betrokken is. Zijn inspirerende leiding zullen we missen.

Onze gedachten gaan uit naar zijn vrouw Carla, kinderen en kleinkinderen.

Bestuur,

Leiding & leden

Scouting Raalte zoekt BEVERS

Zijn jouw (klein-)kinderen tussen de 5 en 7 jaar? Vinden ze het leuk om iedere week iets leuks te doen, lekker buiten te spelen en allemaal dingen te leren? Ze zijn van harte welkom bij de Bevers! Terwijl ouders hun broodnodige rustmoment hebben  beleven de Bevers veel plezier met zingen, knutselen en allerlei spelletjes. Zelfs een echt kampvuur en een overnachting ontbreken niet.

De nieuwe leden voor de bevergroep draaien vanaf september op zaterdagochtend van 9.45 uur tot 11.30 uur. De kosten zijn € 22,85 per kwartaal, maar je mag natuurlijk ook eerst een keer gratis komen kijken. Ook voor andere groepen en leeftijden is er voldoende te doen. Kijk voor meer informatie op de Bever pagina van Scouting Raalte

Open Dag Scouting Raalte groot succes

Wat een gezellige middag was het op de open dag. Het weer zat mee en het was druk. Overal zag je kinderen die aan het ontdekken waren wat er allemaal te doen was. Ouders lekker aan de koffie en een praatje maken. Bij het kratstapelen was zelfs een wachtrij! En rond de vuurkuil was het ook goed vertoeven. Lekkere broodjes knakworst of hamburger. Voor ieder was er wat wils.

Mocht je vaker willen komen kijken dan kan dat uiteraard. Je mag 3 keer een opkomst meedraaien om te kijken. Maar ook ouders zijn welkom, er zijn nog diverse vacatures open binnen Scouting Raalte.

Open Dag Scouting Raalte 16 juni 2018

Weet u nog van vorig jaar? De Miquel Pro dag was toen een groot succes.

Zaterdag 16 juni 2018 opent Scouting Raalte wederom haar deuren voor iedereen. Op deze dag willen we u graag kennis laten maken met de activiteiten die wij bieden.

Denk hierbij aan broodje bakken, GPS tochten, knopen leren leggen.

Iedereen is welkom vanaf 13:00 uur. Dit jaar zal er een stormbaan zijn en o.a. een springkussen. Ook zullen diverse vuurtechnieken gedemonstreerd worden.

Bouw jij de hoogste toren bij het kratstapelen en vestig jij een nieuw record??

Klik hier om nog even de sfeer van vorig jaar in ons op te nemen.

Vrijwilligers van Scouting Raalte ontvangen Koninklijke onderscheiding

Gerard Schrijver en Stephan Tutert ontvangen Koninklijke Onderscheiding uitgereikt door Burgemeester Dadema tijdens de lintjesregen in Raalte.

Scouting Raalte wil Gerard en Stephan feliciteren met deze onderscheiding!

Gerard en Stephan hebben beide veel betekend voor de maatschappij en hebben een mooie bijdrage geleverd als vrijwilliger aan onze Scouting Vereniging. Gerard deed dat 10 jaar lang als penningmeester voor onze vereniging, Stephan is op dit moment nog actief voor onze Sint Nicolaas Actie.

Gerard Schrijver uit Raalte is een zeer actieve vrijwilliger die zich al vele jaren op diverse terreinen inzet voor de samenleving van Raalte.
Hij begon in 1988 (tot 1998) als penningmeester van de Stichting Beheer Scouting Raalte en de vereniging Scouting Miguel Pro Raalte.
Sinds 1992 is hij collectant bij de heilige Pauskerk in Raalte en sinds 1997 is Gerard Schrijver actief vrijwilliger bij Drumfanfare St. Caecilia in Raalte. Hij was van 2002 tot 2007 penningmeester en voorzitter.
Als vrijwillig financieel adviseur is Gerard sinds 2009 betrokken bij de Lokale Actie Groep- Leader De Kracht van Salland. Een programma voor de ontwikkeling van plattelandsgebieden en bedoeld voor het ondersteunen van initiatieven vanuit de bevolking die bijdrage aan de leefbaarheid, duurzaamheid en economie in Salland.
Van 2009 tot 2017 was Gerard penningmeester van de Stichting Wereldwinkel Raalte.
Sinds 2013 is Gerard Schrijver betrokken bij de Stichting Muzieknetwerk Salland. Hij is medeoprichter en penningmeester en tevens bestuurslid van de Stichting Instrumentenfonds MNS. De stichtingen zetten zich in voor muziekonderwijs aan kinderen.
Voor zijn verdiensten is de heer Schrijver benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Stephan Tutert uit Raalte is een waardevolle vrijwilliger voor Raalte. Van 1980 tot 2011 was hij vrijwilliger bij Stichting ROS Ziekenomroep Raalte. Hij maakte radioprogramma’s live op locatie bij Angeli Custodes en in het voormalig psychiatrisch ziekenhuis Sint Franciscushof in Raalte. Van 1982 tot 2011 was hij daarnaast belast met de technische zaken in de studio en op locatie. In de jaren 1995, 2000 en 2006 gaf Stephan leiding aan de werkgroep Jostiband. Deze werkgroep van de ziekenomroep organiseerde een middag- en avondconcert van de Jostiband in Raalte voor mensen uit de zorg en andere belangstellenden.
Sinds 1988 is Stephan vrijwilliger bij de Stichting Stöppelhaene. Hij is lid van de commissie Orde en Controle, coördineert de EHBO-diensten, de beveiliging, de inzet van stewards, de camerabewaking, het portoverkeer en de bemanning van de Centrale Post tijdens het evenement.
In 2000 was Stephan medeoprichter van de Raalter Evenementen Beveiliging en zet zich tot op heden in als vrijwillig beveiliger en verkeersregelaar.
Sinds 1998 is Stephan vrijwilliger en werkgroep lid bij Kans Plus (afdeling Midden-Overijssel). Een organisatie die zich inzet voor ondersteuning aan ouders en verwanten van mensen met een verstandelijke beperking.
Vanaf 2012 ondersteunt Stephan bij de praktijklessen van het VMBO Carmel College Salland. Hij geeft gastlessen en helpt de leerlingen bij het maken van allerlei opdrachten.
Voor zijn verdiensten is de Stephan Tutert benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.