Nieuws Scouting Raalte

Explorers en Roverscouts sluiten 2015 goed af met oliebollenverkoop

Ook dit jaar was het voor oud en nieuw 3
weer een hele bedrijvigheid rondom hetScouting gebouw. De oudste leden van de vereniging de Explorers en de Roverscouts hielden hun jaarlijkse oliebollenactie. In heel Raalte zijn ze langsdeze deur geweest om te verkopen en de bezorgingen via de oliebollenbestellijn en website draaiden op volle toeren deze dagen. De oliebollenactie wordt gebruikt om het budget van de zomerkampen te vergroten, mede door deze actie zijn de Explorers en Roverscouts in staat om uitdagende en actieve kampen te houden waar dan ook in Europa (of zelfs daarbuiten).
De oliebollenactie was goed voorbereid, zo was veel reclame gemaakt via Twitter, Facebook en diverse banners in Raalte.Ook heeft er voorafgaand aan de actie al een verkoopdag plaatsgevonden bij de Hartkamp tijdens de jaarlijkse kerstmarkt, wat voor de nodige bekendheid zorgde.

2

Ieder jaar proberen we de actie te verbeteren, zo ook dit jaar. Er is gewerkt met een nieuwe leverancier welke zeer goede oliebollen gebakken heeft. Hier hebben we erg veel positieve reacties op ontvangen "Ze zijn heerlijk” kregen we van veel kanten te horen. Zo zijn er ook veel mensen die extra bestellingen gedaan hebben omdat ze de oliebollen al op hadden voor oudjaarsavond.

Om een goede inkoop vooraf te regelen is erg lastig, uiteraard wil je iedereen van een lekkere oliebol kunnen voorzien in Raalte. Mede daarom wordt er altijd ruim ingekocht. Helaas hielden we er dit jaar een paar honderd over. Dit is natuurlijk zonde en daarom hebben wij gezocht naar een goed doel voor deze oliebollen. Omdat de voedselbank in Raalte pas op 8 januari weer open gaat en de oliebollen dat niet meer goed van kwaliteit zouden zijn, hebben wij de oliebollen dit jaar geschonken aan het asielzoekerscentrum in Apeldoorn. Alle asielzoekers in Apeldoorn hebben dus volgens geheel Nederlandse traditie van een heerlijke oliebol op oudjaarsavond mogen genieten. Dit mede door Scouting Raalte.
1