Nieuws Scouting Raalte

Scouting Raalte sponsort team Roparun

Ruben Oldenbeuving (A&A) en Marc Slagman (SNKR) zetten zich dit jaar in als vrijwilliger tijdens de Roparun 2016. Drie dagen lang zorgen zij met hun team dat zij in estafette van Parijs naar Rotterdam komen. Scouting Raalte sponsort het team van Ruben en Mark met allerlei materialen.

Wat is precies de Roparun?Roparun-Motto

De Roparun ("Rotterdam Parijs run") is een non-stop estafetteloop die sinds 1992 wordt gehouden tussen Rotterdam en Parijs. In het pinksterweekeinde, van zaterdagmiddag tot en met maandagmiddag, moeten de deelnemers een afstand van ongeveer 520 kilometer afleggen. Tot 2004 liepen de deelnemers van Rotterdam naar Parijs, maar sinds 2004 start de run in Parijs en is de finish op de Coolsingel in Rotterdam. Vanwege de maximale capaciteit van 275 teams op het parcours is er in 2012 een tweede run georganiseerd vanuit Hamburg, die tegelijkertijd start en na ruim 560 kilometer eveneens op de Coolsingel finisht.

Al vanaf het eerste jaar is het ophalen van geld het hoofddoel van deze sportieve prestatie. Het geld is bedoeld om projecten te financieren die het leven van mensen met kanker, voor zover mogelijk, veraangenamen. "Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven" is het motto van de Stichting Roparun. In 24 jaar (tot en met 2015) is er ruim 67 miljoen euro opgehaald.

Ruben en Mark veel succes!

Voor meer info: http://www.roparun.nl/