Scouting Raalte wint oogstcorso 2015

RAALTE - Scouting Raalte is winnaar geworden van het oogstcorso dat donderdagmiddag door het regenachtige Raalte trok. De vakjury kende de wagen van de jubilerende scoutingvereniging, met als motto '75 jaar natuurlijk avontuurlijk', de meeste punten toe. Een mooie kroon op het jubileum van de scouts, die dertig jaar geleden voor het eerst meededen aan de optocht.
alt

Uit de oude doos

hieronder enkele fotos en beeldmateriaal uit het archief van Scouting Raalte.

 Leidsterkamp 1949

 22 Maart 1985

klik hier voor de speech van het 50-jarig bestaan

groepsfoto een groepsfoto, jaartal onbekend.

Raalte - Scouting 25-02-1981

krant 1

hierbij de installatie van enkele leden, inclusief bijbehorend kranten artikel.

Hallo Sinterklaas? Bent u daar?

uit Scouts Magazine november 2014:

scouting magazine

Bij de JOTA-JOTI praten scouts met elkaar via internet en de radio. De bevers van Scouting Raalte kregen een wel heel speciale meneer aan de lijn.


Hallo? Sint?

In een lokaal zit een groepje bevers in spanning rond een radio.
Er is contact gelegd met een man met een lange witte baard, een staf, een mijter en rode mantel. Sinterklaas! Hij zit op de pakjesboot en is inmiddels onderweg naar Nederland. “Mag ik een drumstel?”, vraagt Jesse (5) Maar er volgt geen antwoord, ook niet als de bevers allemaal samen “hallooooo!” roepen. Oei, als de Sint het maar hoort.

Cadeautjes

Gelukkig! De radio piept en kraakt, maar Sinterklaas kan de bevers goed verstaan. “Ik wil alle cadeautjes op de boot”, zegt Rick (5). Maar dat kan natuurlijk niet. Dan willen de bevers een liedjes zingen voor de Sint. “Zwarte Pietenstijl”, stelt een van hen voor. “Nee, dat kun je toch niet zingen”, vindt een ander. En dus zingen de bevers samen Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht. En de Sint? Die vindt het geweldig. Laat maar komen die cadeaus!

Het Regent

In een ander lokaal zijn een paar bevers oude apparaten aan het slopen.alt Zo zien we wat er allemaal in zit en dat is leuk om te leren. De bevers halen computers, printers en toetsenborden uit elkaar met schroevendraaiers en tangetjes. De knopjes van de toetsenborden vliegen door de lucht. “Dit is leuk”, vindt Bas (5). “Alles valt op de grond”, lacht hij. Dat geeft helemaal niks, want de leiding ruimt het voor de ene keer wel op!

Scouting Raalte wederom hofleverancier van hofdame Stoppelhaene

MarjoleinEvenals in 2010 levert Scouting Raalte wederom een hofdame voor de Stoppelhaene. Marjolein Hietberg, teamleidster van de Waingoengahorde is 'een van de twee hofdames welke op woensdag avond 24 augustus bekend zijn gemaakt tijdens de openings avond. In 2010 was Maaike Freriks ook al Hofdame enkele jaren terug was Dorien Rabelink de oogstkoningin. Het lijkt erop dat Scouting Raalte daarmee een hofleverancier is geworden voor hofdames en oogstkoningin...

Voor meer info klik je op onderstaande link...

http://www.sallandcentraal.nl/article.php?action=showarticle&id=27459

Stöppelhaene wagen scouting Raalte valt wederom in de prijzen

Wagen_scouting_raalteWederom is het team van onze Stöppelhaene wagen het gelukt om in de prijzen te vallen tijdens het oogstcorso. Met het hoogste aantal punten is de wisselbeker in ons bezit. Tevens hebben we de 1e prijs gekregen van de wagenbouwers. Alleen de publieskprijs is door de Knaalies gewonnen met een bijzonder leuke wagen.

Het gehele team is ontzettend blij met de 2 stuks 1e prijzen. Een beloning voor al die talloze uren welke zijn ingezet om dit prachtige resultaat te bereiken.