JOTA 2014

Afgelopen weekend was er de JOTA. JOTA staat voor Jamboree On The Air. Scouting groepen van over de hele wereld zenden dan met radio’s door de ether om contact te leggen met elkaar.

altDit zenden wordt ondersteund door zendamateurs. In Raalte is Ton van Amerongen de zendamateur die de scouts al jaren ondersteunt, Ton is de scouting zo leuk gaan vinden dat hij sinds een paar jaar ook lid is geworden van Scouting Raalte en maandelijks aan de Leidingstam opkomsten deelneemt.

Voor een goede verbinding is onder andere een hoge antenne erg belangrijk, hiervoor is de samenwerking gezocht met kraanbedrijf van Straaten uit Raalte. Het hele weekend stond er een kraan waar de antenne in hing.

Alle groepen waren wel betrokken bij de JOTA. Op vrijdag avond was de aftrap voor de oudste leden, deze hadden een spel Crazy 88. Het echte zenden gebeurde ’s nachts en zaterdag overdag. Er is contact gelegd met scouting verenigingen over de hele wereld zoals USA, Rusland, India, Italië, Duitsland, Finland, en nog veel meer.

Op zaterdagochtend was er voor de Bevers (jongste leden) een hele speciale verbinding. Er was contact gelegd met Spanje en niemand minder dan Sinterklaas deed daar ook mee aan de JOTA. De Bevers konden allemaal even met Sinterklaas praten en alvast iets doorgeven wat ze graag willen krijgen.

klik hier voor meer foto's