Landelijke Raad Scouting Nederland kiest definitief voor groepsnamen

De landelijke raad heeft afgelopen zaterdag een historisch besluit genomen. De verschillende namen die door speltakken gebruikt worden, zijn teruggebracht tot een herkenbare naam per speltak.

Vanaf het nieuwe Scoutingseizoen spreek je binnen Scouting over bevers (5-7 jaar), welpen (7-11 jaar), scouts (11-15 jaar), explorers (15-18 jaar) en roverscouts (18-21 jaar). Een aantal belangrijke argumenten ligt aan de basis van dit besluit.

De namen van de speltakken sluiten aan bij de verhaallijnen uit de vernieuwde thema’s waarin de kinderen het fantastische Scoutingspel spelen. Het vergroten van de herkenbaarheid over wat Scouting is onder buitenstaanders.

Naast de Scoutfit, de spelvisie SCOUTS en dit besluit past Scouting Nederland diverse vernieuwingen toe in het kader van 2010. Het jaar waarin duizenden leden van Scouting Nederland het 100 jarig bestaan vieren én het fundament leggen voor nóg 100 jaar Scouting in Nederland.

Met dit besluit komt formeel een einde aan het gebruik van overige speltaknamen zoals dolfijnen, esta’s, kabouters, verkenners, gidsen, padvindsters, zeeverkenners, luchtverkenners, rowans, sherpa’s, matrozen, wilde vaart, astronauten, jongerentak, pivo’s en loodsen.