Explorers (15-18 jaar)

Ben jij tussen de 15 en 18 jaar en wil jij je eigen plannen maken? Word dan Explorer! De Explorers organiseren hun eigen activiteiten, zoals een kamp in het binnen- of buitenland. Ga zwerven in Zweden, op zomerkamp in België of klimmen in Tsjechië. Ook organiseren ze spectaculaire evenementen en uitdagende outdooractiviteiten. 

Bij Scouting Raalte kun je bij de volgende Explorer groepen:

  • Explorers Dora the Explorers op donderdag van 19:30 uur tot 21:30 uur
  • Explorers The Walking Branch op vrijdag van 20:00 uur tot 22:00 uur
  • Explorers GewoonOmdatHetKan op vrijdag van 20:00 uur tot 22:00 uur

Explorergids

De jongeren van 15 tot en met 18 jaar worden ‘Explorers’ genoemd bij Scouting. Zij organiseren hun eigen activiteiten, maken hun eigen programma en zorgen dat de gehele groep Explorers (afdeling) goed loopt. Ze regelen bijvoorbeeld de financiën van hun afdeling en verdiepen zich in verschillende vaardigheden. Ook kunnen ze ervoor kiezen om meerdere opkomsten te besteden aan een project.

Explorers hebben geen leiding meer, maar begeleiding die advies geeft en motiveert als dat nodig is. Zo leren ze om te gaan met verantwoordelijkheden, ontwikkelen ze zich en worden ze zelfstandig. Ze doen vaardigheden en kennis op en ontwikkelen zich continu. Dit heet bij Scouting de ‘doorlopende leerlijn. De Explorergids, een gids speciaal voor Explorers, biedt inspiratie en tips voor deze leeftijdsgroep.

Wil je ook eerst eens een kijkje komen nemen bij onze Explorers? Dat kan, geef je op via het contactformulier (word lid) of stuur een berichtje naar info@scouting-raalte.nl en er wordt zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen. Je mag 2 keer gratis komen!