Waarom Scouting?

Bij Scouting spelen kinderen buiten, ravotten in het bos of rond het clubhuis! Zo’n 90.000 kinderen beleven bij Scouting de tijd van hun leven! Ze krijgen namelijk de kans en de ruimte om lekker wild te doen en ze mogen helemaal zichzelf zijn. Ieder kind is welkom bij Scouting om op een leuke, avontuurlijke manier zijn of haar mogelijkheden te ontdekken!

Leeftijdsgroepen

Speltakken, zo noemen we bij Scouting de verschillende leeftijdsgroepen. Want ook al ben je bij Scouting welkom van je 5e jaar tot je 23e (en langer als leider of plus-scout), dat wil natuurlijk niet zeggen dat al die mensen van al die leeftijden alles samen doen.
Nee, je bent gewoonlijk bezig in je eigen groepje met kinderen of jongeren van ongeveer je eigen leeftijd en daar beleef je je wekelijkse avonturen, toegespitst op wat voor jouw leeftijd spannend en mogelijk is.

Scouting heeft voor leden de volgende leeftijdsgroepen.
De leeftijdsgrenzen zijn indicatief

Scoutingactiviteiten

Leeftijdsgenoten vormen een speleenheid. Zo kan iedereen zich op zijn eigen niveau ontwikkelen. Naarmate kinderen ouder worden, stromen ze door naar de volgende leeftijdsgroep. Vanaf 5 jaar zijn kinderen van harte welkom bij een van de 1.300 Scoutinggroepen. In bijna elke gemeente is wel een Scoutinggroep te vinden!

Deskundige leiding

Ongeveer de helft van de 30.000 Scoutingvrijwilligers is leidinggevende bij een Scoutinggroep. Zij doen dit voor hun plezier en zetten zich voor 100% in. Niet zonder verplichtingen overigens. Leidinggevenden zijn getrainde vrijwilligers, enthousiast en boordevol ideeën voor avontuurlijke spelvormen, speurtochten en uitdagende outdoor-activiteiten. Na een basistraining blijft de leiding zich verder ontwikkelen door vervolgtrainingen en workshops.

De rol van de leiding hangt af van de leeftijdsgroep en de aard van de Scoutinggroep. Naarmate kinderen ouder worden, doet de leiding een stapje terug. Zo helpt Scouting kinderen bij hun ontwikkeling!

Gratis Sponsoren