speltaktekens_lijn2_beversBen jij tussen de 5 en 7 jaar? Vind je het leuk om iedere week iets leuks te doen, lekker buiten te spelen en allemaal dingen te leren? Kom dan bij de bevers! Hier doe je allemaal leuke spelletjes met kinderen die even oud zijn als jij.

De kinderen van 5 tot en met 7 jaar worden bij Scouting 'bevers' genoemd. Bij de bevers ligt de nadruk op het spelen en leren in de natuur. Ze doen samen met andere kinderen leuke spelletjes in een veilige omgeving. Zo leren ze spelenderwijs samen te werken onder leiding van deskundige vrijwilligers.

Spelen in thema

De Bevers spelen in het thema van het dorp Hotsjietonia en gebruiken hierbij hun fantasie. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van de kinderen. In het dorp Hotsjietonia wonen allerlei verschillende mensen, waaronder Stuiter. Stuiter is een bever die dezelfde groei en ontwikkeling doormaakt als de bevers in een groep. Stuiter is een androgyn figuur, zodat zowel jongens als meiden zich met Stuiter kunnen identificeren.

In het dorp Hotsjietonia maken de bevers allerlei avonturen mee en leren ze van alles en nog wat. Ze knutselen en zingen met Keet en Fleur Kleur, ze leren dingen over de natuur bij Bas Bos en Rebbel, ze horen over andere landen bij Sterre en Steven Stroom, komen tot rust bij Noa en gaan koken met Rozemarijn. Ook met Professor Plof, Stanley Stekker is er altijd wat te beleven. De vaardigheden die kinderen bij de Bevers opdoen, worden uitgebouwd bij de Welpen zodat kinderen zich continu blijven ontwikkelen. Dit wordt bij Scouting de 'doorlopende leerlijn' genoemd.

De Bevers gaan éénmaal per jaar op kamp in ons eigen clubgebouw. Uw kind is bij Scouting Raalte in vertrouwde handen.

Bij Scouting Raalte kun je kiezen uit de volgende bever groepen:

• Bevers Padda's op zaterdag van 9.45 uur tot 11.30 uur
  • Bevers Kea's op zaterdag van 13.30 uur tot 15.15 uur
Wil je ook spelen of eerst eens een kijkje komen nemen bij onze Bevers? Dat kan, geef je op via het contactformulier ( aanmelden nieuw lid ) of zend even een berichtje naar en er wordt zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen. Je mag 3 keer komen kijken alvorens lid te worden van onze vereniging.