Explorers
Ben jij tussen de 15 en 18 jaar en wil jij je eigen plannen maken? Word dan explorer! De Explorers organiseren hun eigen activiteiten, zoals een expeditie in het binnen- of buitenland. Ga zwerven in Zweden, op kamp in Luxemburg of zeilen in Zeeland. Ook organiseren ze spectaculaire evenementen, uitdagende outdooractiviteiten en als klap op de vuurpijl runnen ze gezamenlijk hun eigen afdeling.

De jongeren van 15 tot en met 18 jaar worden 'Explorers' genoemd bij Scouting. Zij organiseren hun eigen activiteiten, maken hun eigen programma en zorgen dat de gehele groep Explorers (afdeling) goed loopt. Ze regelen bijvoorbeeld de financiën van hun afdeling en verdiepen zich in verschillende vaardigheden. Ook kunnen ze ervoor kiezen om meerdere opkomsten te besteden aan een project.

Explorergids

Explorers hebben geen leiding meer, maar begeleiding die advies geeft en motiveert als dat nodig is. Zo leren ze om te gaan met verantwoordelijkheden, ontwikkelen ze zich en worden ze zelfstandig. Ze doen vaardigheden en kennis op en ontwikkelen zich continu. Dit heet bij Scouting de 'doorlopende leerlijn. De Explorergids, een gids speciaal voor Explorers, biedt inspiratie en tips voor deze leeftijdsgroep.

Bij Scouting Raalte kun je kiezen uit de volgende explorer groepen:
  • Explorers The Muppets op vrijdag van 20:00 tot 22:00 (nieuw gestart dit seizoen)
  • Explorers KAN op vrijdag van 20:00 tot 22:00

Wil je ook eerst eens een kijkje komen nemen bij onze Explorers? Dat kan, geef je op via het contactformulier (aanmelden nieuw lid) of zend even een berichtje naar en er wordt zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen. Je mag 2 keer komen kijken alvorens lid te worden van onze vereniging.

Gratis Sponsoren