scouts_logo

Ben jij tussen de 11 en 15 jaar en heb je zin in actie? Word lid bij één van de 1.000 Scoutinggroepen en beleef uitdagende avonturen bij de Scouts! Samen met je nieuwe vrienden doe je super gave dingen waar je ook nog eens wat van leert. Ga op zomerkamp, kook op je eigen kampvuurtje en ontdek de wereld om je heen!

De Scouts van 11 tot en met 15 jaar heten 'Scouts'. Scouts zijn niet meer bezig met het spelen in thema, zoals bij de bevers (5-7 jaar) en de Welpen (7-11) jaar het geval is. Bij de Scouts ligt de focus op het bewust ontwikkelen van hun Scoutingkennis en -vaardigheden.

Zelfstandigheid

Naast samenwerking en elkaar helpen als er problemen zijn, is het ook belangrijk dat Scouts (een deel van) een opkomst leren organiseren. Deze groep Scouts wordt op deze manier relatief zelfstandig en de Scouts worden voorbereid op de volgende speltak, de explorers, waarin ze zelf activiteiten gaan organiseren. Zo blijven Scouts zich steeds verder ontwikkelen, dit heet bij Scouting de 'doorlopende leerlijn'.

Wat kan je van leiding verwachten? De leiders zijn eigenlijk de reisleiders van jouw ontdekkingsreis. Ze laten je zien hoe het moet. Ze wijzen je de weg. Ze maken jouw avontuur mogelijk. Zij zorgen er bijvoorbeeld voor dat er een toffe plek voor het zomerkamp gereserveerd is. Dat er hout is om vuur te stoken. Dat er tenten zijn. Dat er een plan is voor wat jullie gaan doen. Dat het veilig is wat jullie doen. O ja, en ze doen het voor hun plezier. Dus je hebt kans dat ze ook wel eens iets geks doen. Niks van aantrekken hoor. Doe gewoon even gezellig mee.

Bij Scouting Raalte kun je kiezen uit de volgende Scouts groepen:
  • Scouts Avonturiers op donderdag van 18.45 uur tot 20.30 uur
  • Scouts Pioniers op vrijdag van 19.00 uur tot 21.00 uur

Wil je ook lid worden of eerst eens een kijkje komen nemen bij onze Scouts? Dat kan, geef je op via het contactformulier ( aanmelden nieuw lid ) of zend even een berichtje naar en er wordt zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen. Je mag 2 keer komen kijken alvorens lid te worden van onze vereniging.

Gratis Sponsoren