Komende Events

22 juni 2019 - 23 juni 2019
Overnachtingskamp Bevergroep: Padda's
27 juni 2019 - 30 juni 2019
Kijk-dagen!
28 juni 2019 - 30 juni 2019
Leidingstam zomerkamp

Scouting Raalte

speltakteken welpen

Ben jij tussen de 7 en 11 jaar? Vind je het leuk om iedere week iets spannends te doen en grappige dingen te leren, samen met andere kinderen van jouw leeftijd? Kom dan bij de Welpen en speel mee in de jungle!

De kinderen van 7 tot en met 11 jaar spelen in de jungle. Samen met de figuren uitJungleboekbeleven ze de spannendste avonturen. Bij het spelen aan de hand van een thema gebruiken de Welpen hun fantasie en dit draagt bij aan de ontwikkeling van kinderen. Dit alles gebeurt onder leiding van deskundige vrijwilligers.

Spelen in thema

De Welpen spelen in het thema van Jungleboek en beleven allerlei spannende avonturen in de jungle. De Welpen identificeren zich met Mowgli of Shanti en spelen in de jungle met hun vrienden Baloe, Bagheera, Rikki Tikki Tavi, Marala en vele anderen. In de jungle is er altijd wat te doen en elk dier heeft zijn of haar eigen wijsheden en favoriete bezigheden. Chil vertelt de Welpen bijvoorbeeld alles over vogels en Raksha weet weer veel over de verschillende dierensporen in de jungle. Met Marala zingen de Welpen een leuk liedje en met de schildpad Oe leren ze alles over de onderwaterwereld. Op alles wat de kinderen bij de Welpen leren, wordt voortgeborduurd bij de Scouts. Dit heet bij Scouting de 'doorlopende leerlijn'.

De Welpen spelen met elkaar in een groep van ca 25 kinderen en hebben ook subgroepjes waarmee ze allerlei opdrachten uitvoeren. Ze gaan per jaar twee weekendkampen en één zomerkamp met elkaar op pad om nieuwe avonturen te ontdekken.

Bij Scouting Raalte kun je bij de volgende Welpen groepen:
  •     Welpen Waingoengahorde op donderdag van 17.45 uur tot 19.30 uur
  •     Welpen Khaali-jagahorde op donderdag van 17.45 uur tot 19.30 uur
  •     Welpen Sioniehorde op zaterdag van 09.30 uur tot 11.30 uur
  •     Welpen Bandarloghorde op zaterdag 09.30 uur tot 11.30 uur
     

Wil je ook spelen of eerst eens een kijkje komen nemen bij onze Welpen? Dat kan, geef je op via het contactformulier ( aanmelden nieuw lid ) of zend even een berichtje naar en er wordt zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen. Je mag 2 keer komen kijken alvorens lid te worden van onze vereniging.

 

Gratis Sponsoren