Wekelijks beleven 12 groepen veel plezier met het Scoutingspel in en rondom ons clubgebouw. Met ruim 200 jeugdleden, 75 enthousiaste leidinggevenden en vrijwilligers behoren wij tot een van de grotere scoutingverenigingen van Nederland. Op verschillende momenten van de week draaien er groepen van alle leeftijden, met iedere opkomst weer gave activiteiten. We doen dit al 80 jaar met veel plezier! Kijk onder het tabblad Speltakken voor alle mogelijkheden.

Kijk verder tussen de foto’s en de nieuwspagina om een indruk te krijgen van deze leuke vereniging. Ook enthousiast geworden? Kom een keer kijken en ontdek de Scout in jou!!

Mail:
Telefoonnummer: 0572-353884 (alleen bereikbaar tijdens opkomsttijden)
Adres: Westdorplaan 132b, 8101 PP Raalte

Corona

Bij Scouting Raalte zijn wij blij dat wij op dit moment gewoon nog opkomsten kunnen draaien met de leden tot 18 jaar. Bij deze opkomsten houden wij ons steeds aan de meest recente coronamaatregelen welke wij regelmatig communiceren met onze leiding en leden. Op deze manier hopen wij veilig te kunnen blijven draaien.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Scouting Nederland, welke de protocollen opzet die wij volgen.

Waarom Scouting?

Bij Scouting spelen kinderen buiten, ravotten in het bos of rond het clubhuis! Zo’n 200 kinderen beleven bij Scouting Raalte de tijd van hun leven! Ze krijgen namelijk de kans en de ruimte om lekker wild te doen en ze mogen helemaal zichzelf zijn. Ieder kind is welkom bij Scouting om op een leuke, avontuurlijke manier zijn of haar mogelijkheden te ontdekken!

Leeftijdsgroepen (speltakken)

Speltakken, zo noemen we bij Scouting de verschillende leeftijdsgroepen. Want ook al ben je bij Scouting welkom van je 5e jaar tot je 23e (en langer als leiding of +scout), dat wil natuurlijk niet zeggen dat al die mensen van al die leeftijden alles samen doen.
Nee, je bent gewoonlijk bezig in je eigen groepje met kinderen of jongeren van ongeveer je eigen leeftijd en daar beleef je je wekelijkse avonturen, toegespitst op wat voor jouw leeftijd spannend en mogelijk is.

Scouting Raalte heeft de volgende leeftijdsgroepen (speltakken):

Deskundige leiding

Ongeveer de helft van de Scoutingvrijwilligers is leidinggevende bij een Scoutinggroep. Zij doen dit voor hun plezier en zetten zich voor 100% in. Niet zonder verplichtingen overigens. Leidinggevenden zijn getrainde vrijwilligers, enthousiast en boordevol ideeën voor avontuurlijke spelvormen, speurtochten en uitdagende outdoor-activiteiten. Na een basistraining blijft de leiding zich verder ontwikkelen door vervolgtrainingen en workshops.

De rol van de leiding hangt af van de leeftijdsgroep en de aard van de Scoutinggroep. Naarmate kinderen ouder worden, doet de leiding een stapje terug. Zo helpt Scouting kinderen bij hun ontwikkeling!

Gratis Sponsoren